top of page
Hyenas logo RGB - 500x680.png

Welkom bij de Hyenas FC Youth

Op deze pagina lees je meer over de jeugd-tak van de Hyenas FC. 

Gelijk naar de inschrijf pagina? Klik dan op de knop hieronder.

Wie zijn wij?

Hyenas FC is een nieuwe vereniging in de wijk Hoograven. Met ons jonge bestuur en vernieuwende ideeën zijn wij bezig om een stabiele vereniging in Utrecht te worden die niet meer weg te denken is uit de stad. De Hyenas staan voor een groepsgevoel. We strijden met z'n allen in de wedstrijd en na de wedstrijd. Een leuke pot voetbal, veel lachen en een gezellige 3e helft hoort er bij voor ons. Door onze gedrevenheid is de vereniging ontstaan en dit willen wij uitstralen als gehele club.

DSC05698.JPG

Jeugdafdeling

Na een goed en leuk eerste seizoen te hebben gedraaid is het tijd voor de volgende stappen binnen de vereniging. Vanaf het seizoen 2022/2023 zijn wij gestart met de Hyenas Youth. De jeugdopleiding van Hyenas FC. Aangezien wij een vereniging zijn met veel ambitie zullen wij dit meenemen naar onze jeugdafdeling. Wij hebben namelijk het streven om onze jeugdopleiding op hoog niveau mee te laten draaien in de KNVB-competities. Wij als vereniging zullen daarom moeten zorgen voor de juiste mensen en faciliteiten om dit tot een succes te maken. Want wie de jeugd heeft, heeft immers de toekomst!

 

Hoe wordt het ingericht?

Onze jeugdopleiding wordt van de grond af opgebouwd. Een nieuwe vereniging betekent dus ook een volledig nieuwe jeugdopleiding. Aankomend seizoen staat voor ons in het teken van een goede basis en een mooi leerproces voor zowel de vereniging als voor de jeugd zelf. Wij zijn een samenwerking aangegaan met Cleon Parami en Mimoun Hidraoui om de eerste teams aan te trekken en zij zullen verantwoordelijkheid krijgen over de selectieprocedure van Hyenas FC Youth. Daarnaast zullen zij ook de trainingen verzorgen van de jeugdelftallen die bij ons gaan starten. De twee heren hebben jarenlange ervaring in de voetbalwereld en hebben zichzelf bewezen op het vlak van talentontwikkeling. In samenspraak met het bestuur zal de jeugdopleiding blijven ontwikkelen om op het hoogste niveau mee te blijven doen.

 

Het doel van Hyenas FC Youth

Het doel van de afdeling is talentontwikkeling in combinatie met plezier. De kinderen staan centraal en zij krijgen de volle aandacht om zichzelf te ontwikkelen op het gebied van voetbal en sociale vaardigheden. Door goed te kijken wat past binnen de verschillende groepen zal plezier een logisch gevolg zijn. Wij willen de gehele jeugdafdeling klaar stomen voor de volgende stap, dit kan in de toekomst bij het 1e elftal van Hyenas FC zijn of misschien nog wel wat stappen hoger. Uiteraard is dit nooit een garantie, wel is dit het doel van de afdeling. Het mag best gezegd worden: Wij willen de angstgegner van elke club worden! Op sportief gebied wel te verstaan.

 

 

Ouderparticipatie

Een Hyena is een groepsdier. Ze doen niets alleen en laten ook niemand alleen achter. Die lijn willen wij doortrekken binnen de vereniging. Dat betekent ook dat als je kind bij ons komt voetballen dat er verwacht wordt dat elke ouder zijn/haar steentje bijdraagt. Wij verwachten dat ouders betrokken zijn en graag aanwezig zijn bij wedstrijden, helpen op de club wanneer nodig, zorgen voor vervoer naar uitwedstrijden enzovoort. Hiermee bereiken we het groepsgevoel van een echte Hyena want samen staan we sterk!

Daarnaast zijn er een aantal regels waarvan wij als club willen dat deze worden gehandhaafd en dat er een sociale controle ontstaat onder de ouders, begeleiders en trainers zelf.

De 9 Hyena wetten voor ouders:

1. Plezier gaat boven presteren

Als ouder ben je misschien wel de belangrijkste factor als het gaat om het plezier van je kind. Focus je niet teveel op de prestatie. Zolang het plezier hoog is binnen de groep, komen de prestaties vanzelf.

 

2. Moedig aan, coach niet mee

Als Hyena’s weten we het maar al te goed, we zijn gretig! Maar niet iedereen kan de coach zijn. Hier zijn specifieke personen voor aangewezen en dat zijn de personen die mogen coachen. In plaats van je eigen gretigheid op je kind los te laten is het veel beter om ze positief aan te moedigen. Want we weten wat punt 1 ons vertelde, plezier zorgt uiteindelijk voor prestatie!

 

3. Moedig ieder kind aan

Als Hyena ben je nooit alleen, Jagen doen we immers samen. Zorg er als ouder dan ook voor dat alle hyena’s enthousiast worden van je positieve aanmoediging! Je zal zien dat dit werkt en dat het groepsgevoel tot leven komt binnen de lijnen maar ook buiten de lijnen!

 

4. Geef zelf het goede voorbeeld

Toen Hyena’s nog welpjes waren hebben ze het juiste voorbeeld gekregen van de ouders om op een juiste manier mee te kunnen doen in de groep. Als ouder verwachten wij dus het goede voorbeeld op de club. Soms zit het mee en soms zit het tegen, dat is voetbal. We laten spelbegeleiders, scheidsrechters, andere ouders en de trainers dus gewoon in hun waarde. Als ouder blijf je verstandig want iedereen weet het: voorbeeld doet volgen!

 

5. Kinderen zijn kinderen

Het wordt nog wel eens vergeten maar het gaat hier om kinderen. Hoe graag je als ouder ook wil dat je kind iets bereikt, hou het voor jezelf. Ondersteun ze en laat ze het spelletje volledig zelf beleven. Misschien verbazen ze je nog!

 

6. Blijf achter het hek

Dat Hyena’s fanatiekelingen zijn weten we allemaal. Maar soms is het beter om de echte jagers het werk te laten doen wanneer het nodig is. Blijf als ouder dus gewoon achter het hek staan tijdens een training of wedstrijd. We waarderen de gretigheid maar zo voorkom je verwarring bij de kinderen en kan er lekker door gevoetbald worden zonder afleiding!

 

7. Respect voor iedereen

Het gaat hier om punt 7 maar dit staat misschien wel bovenaan het lijstje. Respect! Hoe iemand ook presteert, waar iemand ook vandaan komt, wat iemands gewoontes ook zijn, we behandelen elkaar met respect. Deze les wordt ten alle tijden overgebracht op de kinderen en wij verwachten exact hetzelfde van de ouders. Iedereen is welkom wanneer respect de boventoon voert!

 

8. Hyena’s zijn we samen

Wist je dat Hyena’s in groepen leven van soms wel 80 dieren en dat ze elkaar allemaal kennen? Dat komt omdat ze iedereen betrekken bij de groep en dus super sociaal zijn! Dit zorgt ervoor dat het één van de beste jagers ter wereld zijn. Dit groepsgevoel creëren jullie als ouders ook door niemand over het hoofd te zien of over te slaan. Samen staan we sterk!

 

9. Heb zelf plezier

Niet geheel onbelangrijk. Geniet van de tijd die je bij de club hebt en zorg ervoor dat je deze tijd niet snel gaat vergeten! Want ook jullie plezier doet Hyenas FC goed!

 

Aanmelden

Via onderstaande button kan je je zoon/dochter aanmelden voor Hyenas FC Youth. Wij zullen dan contact met je opnemen en zorgen dat hij/zij mee kan trainen op één van onze selectiedagen wanneer er ruimte is binnen de bestaande teams. Houdt er rekening mee dat het kan zijn dat je zoon/dochter niet toegelaten wordt tot de vereniging. De trainers beoordelen de kwaliteiten en kijken wat zij op dat moment nodig hebben voor het team. Zie het als een echte selectie dag en niet als een definitieve inschrijving. Wanneer hij/zij goed genoeg wordt bevonden en nodig is binnen de selectie zal de aanmelding zich voort zetten en zal de definitieve inschrijving volgen.

 

Contributie prijs jeugd 2023/2024:

(Nader te bepalen)

bottom of page